Of The Wand And The Moon – Lucifer

Of The Wand and The Moon este proiectul danezului Kim Larsen. Larsen este fost membru al trupei de death-doom metal, Saturnus, insa de care s-a despartit in 1999. Kim Larsen a inceput un proiect neo-folk, dark ambiental, experimental, insa cu sesizabile influente de doom-metal.
Lucifer este albumul pe care Kim Larsen l-a lansat in anul 2003. Desi in 2005 a scos un alt album, Sonnenheim, Lucifer ramane masterpiece-ul discografiei Of The Wand and The Moon. Kim Larsen a folosit in crearea albumului Lucifer o combinatie de instrumente destul de bizara: chitara acustica, bass, keyboards, violoncel, flaut, cymbal.
Structura albumului este una ciclica si conceptuala. Intro-ul Lucifer  aminteste un pic de Sigur Ros ca ambianta, insa interpretarea un pic lugubra a lui Kim Larsen te readuce in zona Of The Wand and The Moon. Naer Skóg Naer Fjöllum si Megin Runar ating punctul culminant a  ceea ce inseamna neo-folk. O combinatie reusita a interpretarii vocale a  lui Larsen si a interpretarii instrumentale. Followe Thy Faire Sunne Unhappy Shaddowe este adaptarea unui vechi poem ce dateaza din 1601, scris de poetul englez Thomas Campion.Time, Time,Time este melodia pe care pot sa o numesc punctul forte al albumului. Nu stiu daca asta datorita bass-ului, care merge nemaipomenit de bine cu partitura de keyboard sau doar atmosferei puternic depresive pe care o creeaza.Let It Be Ever Thus reuseste sa te trezeasca la realitate cu un ritm mult mai rapid, cu un vocal mai puternic si cu un solo de violoncel a la Middle Ages. Tot in Let It Be Ever Thus Larsen sopteste, adica nu canta, ci, cum am zis sopteste. Dar o face intr-un mod profesionist, ce da o aura mistica albumului. Pe Reficul nu se canta. Este o combinatie de sunete si voci ce duc a film de groaza, pana apare din nou Lucifer, o incantatie ” Lucifer, walk with me/ Lucifer, inflame this heart/ Lucifer, embrace this soul/For I am fallen just like you”.
Un Lucifer atmosferic, acustic si ezoteric.

Advertisements

~ by arianrod on July 26, 2007.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: