Lake of Tears la Bucuresti (2006)

asta scriam anul trecut dupa concertul LOT de la Bucuresti

Lake of Tears si Celelalte Cuvinte au zguduit Arenele Romane

Sâmbătă, 11 martie, in Sala Agronomia din Bucureşti, Lake of Tears şi Celelalte Cuvinte au reuşit să crească adrenalina a 2000 de oameni, adunaţi să asculte Muzică.

Nu e uşor să revii după patru ani de pauză cu un album care nu excelează, „Black Brick Road”, o combinaţie de gothic-rock psihedelic şi , totuşi, să reuşeşti să iţi menţii publicul. Bine, dacă te numeşti Lake of Tears, ai in spate câteva albume bune şi notorietatea formată, revenirea poate fi un pic mai simplă. Asta s-a demostrat şi sâmbătă, la concertul din capitală.

Metalfan a implinit anul acesta doi ani de existenţă. Coincidenţă sau nu, primul concert organizat de ei s-a dovedit un succes notabil. Incă din decembrie anul trecut se promitea un concert Lake of Tears la Bucureşti. Suspicioşilor li s-a dat peste nas in momentul in care pe site-ul oficial Lake of Tears a apărut scris şi concertul de la noi.

Cu o publicitate minimă, cele aproape 2000 de bilete s-au vândut in cel mult 5 zile, nemaifiind necesară lipirea de afişe sau promovarea tv.

Pe la ora 17:00 s-a permis accesul in sală. Pe afară incă se mai intreaba „nu vinzi un bilet?”(semn că mulţi au rămas fără). Un neamţ se tot agita „100 euro for a ticket”, dar nimeni nu dădea semne că ar vrea să renunţe la concertul suedezilor. Unii au mizat pe sprijinul jurnaliştilor, bâtând apropouri vis-a-vis de acreditările lor de presă.

Din punct de vedere organizatoric, totul a mers ceas, iar trupele au intrat la ora stabilită. La 19:30 a urcat pe scenă prima formaţie, Voices of Silence. Cei şase clujeni, incă aflaţi in zona de underground a rock-ului românesc, au reuşit să mulţumească publicul cu un progressive-metal de calitate, dar fără prea multe surprize.

A urmat Celelalte Cuvinte. Nu cântă ei prea des, dar când au un concert, se simte. „Zmeie”, „Dacă vrei”, „Neam blestemat” şi „Balanţa” au fost doar câteva din melodiile playlist-ului de concert al Celorlalte Cuvinte. Incepe hit-ul „Iarba prin păr”, insoţit de brichete aprinse, gest devenit clişeu de la” Nothing else matters”(Metallica) incoace. Călin Pop, patetic, s-a tăvălit pe jos, cu chitara in mână … doar e concert.

Vine şi rândul suedezilor de la Lake of Tears. Daniel Brennare(chitară, voce), cu una din “obişnuitele” sale căciuli in formă de ciupercă a intrat şi a salutat publicul. Au apărut şi Johan (baterie), Mikael (bass), Magnus (lead guitar). Pentru că nu au mizat prea tare pe receptivitatea publicului faţă de noul album, Lake of Tears a pregătit un playlist de peste 80 de minute, care a acoperit cei 10 ani de activitate. “Boogie bubble”, “Pagan wish”, “The greymen”, “Return of the ravens”, “Devil’s diner” au fost cântate impreuna publicul, iar Daniel şi-a aruncat ciuperca in public. Chiar dacă din sală s-a cerut “Demon you!”, trupa le mulţumeşte fanilor şi organizatorilor cu melodiile care le-au adus, cu adevărat, succesul “Forever autumn” şi “A crimson cosmos”. In ultima perioadă, Lake of Tears nu a cântat des ca headliner intr-un concert, iar ceea ce s-a intâmplat la Agronomia i-a impresionat, repetând “Burn, Bucharest, burn, you fucking maniacs!”. Insuşi managerul de turneu a fost impresionat de concertul din Bucureşti şi a declarat “A fost cel mai bine pentru ei in seara asta. Au meritat un public ca acesta. A fost cu totul altceva. Pe bune!”

Advertisements

~ by arianrod on July 30, 2007.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: