Florian Pittis, pe ultimul drum

Maine, in jurul orei 14:00 trupul neinsufletit al lui Florian Pittis va fi inmormantat in Cimitirul Bellu, pe Aleea Artistilor.

Intotdeauna am fost o persoana greu impresionabila, care a considerat moartea un “pas ” despre care nu poti comenta. Insa, exista momente in care nu pot spune decat “De ce naiba?!”. Sunt oameni care nu ar trebui sa moara sau nu ar trebui sa moara asa curand, cand inca nu si-au terminat rolurile in lumea asta. Pe Florian Pittis l-am cunoscut prin film, muzica, radio, inca din perioada comunista. Desi nu l-am apreciat foarte mult ca muziciat, l-am apreciat enorm ca artist, ca actor, ca un as in ale muzicii rock/blues/rock’n roll/folk. Indiferent despre ce povestea, niciodata nu te plictisea. L-am vazut, de foarte multe ori la festivaluri folk, undeĀ era printre cei care ridicau sala in picioare la fiecare aparitie a sa. Este unul dintre stalpii muzicii folk din Romania si initiatorul celui mai nou si important festival de folk, FolkYOU! A fost primul care a lansat radio-ul online, unde a promovat MUZICA si unde ascultatorul era propriul DJ. Intotdeauna la curent cu tehnologia, Motu era mai actual decat multi. Romania a pierdut ARTIST, in adevaratul sens al cuvantului.

How many times must a man look up
Before he can see the sky
How many ears must one man have
Before he can hear people cry
How many deaths will it take till he knows
That too many people have died
The answer, my friend, is blowing in the wind

~ by arianrod on August 6, 2007.

One Response to “Florian Pittis, pe ultimul drum”

  1. Drum bun, stimate domnule Florian Pittis!
    Ramai un martor al generatiei mele, un model de cum se pot depasi demn momentele cruciale din viata, de prietenie, de modestie, de respect al valorilor generatiei proprii, de cultura si deschidere spre cunoastere, de a trai simplu dar benefic pentru cei din jur.
    Desi ne desparte mai mult de un deceniu de viata (sunt nascuta in 1956),ramai pentru mine un model si o pilda despre cum nu trebuie sa ne rusinam de varsta noastra, acum cand sunt prioritizate valorile tinere iar “adultii” sunt considerati “vestigii ale epocii comuniste”, vetusti si incomozi.
    Iti multumesc pentru lectia de viata pe care ne-ai demonstrat-o prin exemplu tau personal, singular.
    Odihna vesnica!
    Vegheaza asupra noastra si mai ales asupra discipolilor pe care i–ai format!
    Pace si lumina asupra familiei tale!
    Cu respect,
    Beatrix Pop

Leave a comment