Ataraxia – neoclasicism electric

Fondata in 1985, Ataraxia vine din Italia si s-a facut cunoscuta prin combinatiile muzicale destul de curajoase pentru muzica contemporana.

Ataraxia inseamna Francesca Nicoli (voce, flaut), Vittorio Vandelli (voce, sintetizator, lauta), Giovanni Pagliari (voce, keyboards, harmonica) si Riccardo Spaggiari (percutie), un grup de artisti italieni cu un background cultural solid (muzica, poezie, teatru, fotografie), ce se reflecta in muzica Ataraxia. Asa cum ei insisi declara, cei 4 muzicieni isi dedica propriile vieti artei.

Muzica Ataraxia este descrisa de acestia ca situandu-se “intre sacru si profan, intre eteric si neo-clasic, intre muzica veche si contemporana.

De-a lungul celor aproape 20 ani de cariera si a 20 de albume lansate, Ataraxia continua sa caute surse de inspiratie in legendele grecesti si latine.

Asa cum se autodenumesc ca “mesteri ai sunetului”, cei 4 muzicieni fac din muzica o contemplare a naturii, o reflectie si un ritual sacru, impletindu-se perfect cu registrul muzical clasic.

Ataraxia reuseste sa creeze muzica imbinand elemente antitetice: instrumentele acustice vechi cu instrumente electrice, versuri in limbi vechi (latina) cu versuri in limbi contemporane (franceza, spaniola, engleza si limba natala, italiana).

Trupa Ataraxia, desi cunoscuta in cercuri restranse, reuseste sa isi castige renumele de a fi o trupa cu show-uri live impresionante.

DonisArt & Kogaionon prezinta: Ataraxia – Brasov, Centrul Cultural Reduta – 20 septembrie 2008 – ora:20:00. Pretul biletelor: 60 RON pana pe 20 August,70 RON dupa data de 20 August. Numarul de bilete este limitat. Acestea se pot cumpara de la: Reteaua DIVERTA, www.ticketpoint.ro, www.bilete.ro, www.beautyofpain.ro, www.bestial.ro (Bucuresti – Titus) si www.bangyourbrain.com

Va exista stand de accesorii personalizate pentru eveniment, cu tricouri si CD-uri la preturi promotionale.
Dupa concert, obisnuitul After Party in Musik Cafe, incepand cu orele 22.30, unde vom putea sta, intr-o stare ataraxica sau nu, la un pahar de vorba si nu numai, cu finii si respectabilii muzicieni veniti de pe malul mediteranian, pentru prima data in ROMANIA! anunta DonisArt & Kogaionon.

Advertisements

~ by arianrod on August 16, 2008.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: