Tarja Turunen revine in Romania

Tarja Turunen revine la București Soprana Tarja Turunen va cânta la Sala Palatului în 22 iunie 2009, concert ce face parte din turneul european Summer Storm 2009.

Cea mai strălucitoare stea a scenei muzicale finlandeze, remarcabila soprană Tarja Turunen a devenit într-un timp extrem de scurt una dintre cele mai cunoscute voci feminine ale muzicii rock internaționale. Tarja a fost vocea legendară a celei mai iubite trupe de rock simfonic, Nightwish. De-a lungul carierei sale, Tarja a reușit să unească două lumi aflate la poli opuși, rock-ul și opera.

Soprana a reușit să atingă echilibrul perfect între stiluri prin piese ca “Nemo” și “I Walk Alone”, hituri ce au răsturnat topurile internaționale și au influențat pregnant scena de rock. Tarja s-a născut în orașul Kitee din Finlanda, a început studiile muzicale la vârsta de numai șase ani și a aprofundat școala canto începând de la 18 ani. Cât timp a fost solista și figura emblematică Nightwish, incredibila sa charismă și prezență scenică au propulsat-o pe primul loc în inimile iubitorilor de rock simfonic din întreaga lume. În prezent, Tarja are o carieră solo de succes, marcată de albumul „My Winter Storm”, lansat în 2007. Cu noi dimensiuni adăugate stilului oricum foarte special, Tarja a înregistrat muzică de film în defavoarea aranjamentelor acustice tradiționale ale muzicii rock și a creat o atmosferă sonoră specifică producțiilor cinematografice. Iar în această lume mică nu există un nume mai potrivit ca Hans Zimmer, compozitorul de film binecunoscut pentru coloana sonoră din Gladiatorul și Pirații din Caraibe. Producția a avut loc în studioul Remote Control din Los Angeles aranjată de Slamm Andrews, sound designerul care a mixat sunetele din filmul Familia Simpson. Tot din categoria grea de profesioniști este și Daniel Presley, producătorul albumelor Faith No More, Jewel și The Breeders.

Albumul a obținut discul de platină în Finlanda și câte un disc de aur în Rusia, Germania și Suedia. Piesa de debut “I Walk Alone”, inspirată din Requiem-ul lui Mozart, a primit critici foarte pozitive din partea presei și a fanilor, iar clipul a fost intensiv promovat pe toate canalele muzicale. După două concerte spectaculoase în România alături de Nightwish, primul la Sala Palatului din București – SOLD OUT și al doilea la Sala Polivalentă, Tarja a cucerit definitiv publicul local. Turneul european a fost, de asemenea, un real succes, majoritatea spectacolelor fiind SOLD OUT cu săptămâni înainte de concert. Figura Tarjei a apărut pe coperțile publicațiilor din întreaga lume, în țări ca Norvegia, Germania, Spania, Brazilia, Franța, Suedia, Belgia, Olanda, Finlanda, Argentina și România. În Bucuresti, Tarja Turunen va concerta în data de 22 iunie la Sala Palatului.

Biletele de 70, 90, 110, 130 și 150 de lei sunt disponibile în reţeaua magazinelor Diverta, precum şi online, pe http://www.ticketpoint și http://www.myticket.ro începând cu data de 23 martie. Un eveniment organizat de Future Production și ARTmania. Parteneri Media: 24-FUN, Monopoly Media, Zoom TV, Oops Media, Metropotam, Revista Sunete.

~ by arianrod on March 20, 2009.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: