In Flames – metal made in Sweden

Infiintata in urma cu 19 ani in orasul suedez Gothenburg, In Flames a ajuns una dintre cele mai cunoscute trupe metal din Scandinavia.

In Flames este considerata ca piatra de temelie a melodic death-metal-ului, fiind o sursa de inspiratie importanta pentru trupele mai noi din acest gen.

Din 1990 In Flames a vandut peste 2 milioane de albume in intreaga lume, a lansat 9 albume de studio si a castigat numeroase premii in competitiile muzicale de gen.


Fondata in 1990 de Jesper Stromblad, In Flames isi are radacinile in Ceremonial Oath, prima trupa a lui Jesper, cunoscuta ca formatie de death-metal.

In Flames s-a nascut dintr-o dorinta a lui Strömblad de a compune o muzica mai melodica, lucru ce nu i-a fost permis in Ceremonial Oath. In cativa ani In Flames – un proiect paralel pentru Jesper la acea vreme – a devenit principala sa preocupare.

Jesper paraseste Ceremonial Oath si se concentreaza exclusiv pe ceea ce urma sa fie In Flames.

Jesper Strömblad (chitara, baterie, keyboard) i-a cooptat pe Glenn Ljungström (chitara) si Johan Larsson (bass). Cei trei au format primul line-up official al trupei In Flames.

In Flames trimite un demo casei de discuri Wrong Again Records, care accepta sa promoveze trupa.

In 1993 trupa s-a ocupat exclusiv de producerea albumului de debut, Lunar Strain, insa exista o singura problema majora: lipsa unui vocalist.

Jesper il contacteaza pe Mikael Stanne (Dark Tranquillity), care accepta propunerea si Lunar Strain este lansat in 1994.

Cum inca nu aveau un vocalist stabil, pentru lansarea EP_ului Subterranean, Jesper gaseste din nou un vocalist in persoana lui Henke Forss. Subterranean este lansat un an mai tarziu, in 1995, album care deschide poarta catre Nuclear Blast. In acelasi an Björn Gelotte (tobe) devine membru permanent, la fel si Anders Friden, care devine astfel primul vocalist oficial In Flames.

Apare cel de-al doilea album de studio, The Jester Race, inregistrat tot la Studio Fredman, co-producator fiind Frederik Nordström. Aparitia albumului a fost urmata de un turneu alaturi de Samael si Kreator.

In 1997 In Flames lanseaza Whoracle, cel de-al treilea album al trupei, avand acelasi co-producator ca pe The Jester Race. Dupa inregistrarea materialului, total neasteptat Glenn Ljungström si Johan Larsson anunta ca parasesc trupa.

Urmeaza un turneu alaturi de Dimmu Borgir, turneu in care sunt invitati Niklas Engelin (chitara) si Peter Iwers (bass). Dupa finalizarea tour-ului cei doi raman alaturi de In Flames si pleaca sa concerteze pentru prima oara in Japonia.

La sfarsitul lui 1998 au loc din nou schimbari: Engelin paraseste trupa, iar locul sau este luat de Björn Gelotte, pe postul de baterist venind Daniel Svensson.

Un an mai tarziu, in ’99, in noua formula In Flames, apare Colony, inregistrat tot la Studio Fredman. Lansarea este urmata de un turneu in Europa, Japonia si in premiera in SUA.


In 2000 apare al 5-lea material discografic In Flames, Clayman si trupa pleaca in turneu alaturi de nume mari ca: Dream Theater, Slipknot si Testament.

In vara lui 2001 lanseaza The Tokyo Showdown, un album live inregistrat in timpul concertelor din Japonia in 2000.

2002 este anul celui de-al 6-lea album, Reroute to Remain, album inregistrat la Dug-Out Studio.

In 2003 suedezii incep inregistrarile pentru urmatorul album, Soundtrack to Your Escape, lansat un an mai tarziu. Particularitatea acestui material este ca inregistrarea sa s-a facut intr-o casa inchiriata de trupa in Danemarca, doar tobele fiind inregistrate la Dug-Out Studio.

Popularitatea trupei creste si 100.000 copii ale albumului sunt vandute in SUA. Trupa atinge locul 2 in Swedish Charts si concerteaza sold-out in Australia.

In 2005 apare Come Clarity, al 8–lea album In Flames. Tot in 2005 trupa lanseaza boxset-ul Used and Abused: In Live We Trust, continand materiale live din show-urile anului 2004.

In acelasi an In Flames decide sa semneze un contract cu un label din SUA, label ce urma sa distribuie albumele trupei pe teritoriul american. Asa Come Clarity este lansat in Statele Unite prin Ferret Music. Suedezii concerteaza alaturi de Sepultura si Lacuna Coil si ajung pe scena principala a Download Festival.


In octombrie 2007 In Flames inregistreaza al 9-lea album din cariera, de data aceasta in propriul studio, IF Studios, in Gothenburg, Suedia.

In aprilie 2008 apare A Sense of Purpose, noul album al trupei si participa la cele mai mari festivaluri de gen: Metaltown Festival, Metalcamp, Graspop Metal Meeting, Novarock, Rock am Ring, Download festival.

In 2009 In Flames si-a inceput deja turneul mondial, iar harta concertelor include si Romania pe 30 martie 2009, Bucuresti, Arenele Romane.

Este momentul sa asistati la un concert al uneia dintre cele mai bune trupe metal venite din Scandinavia.

Biletele de gasesc pe www.ticketpoint.ro, www.bilete.ro si in reteaua magazinelor Diverta, la pretul de 79 RON. Accesul la spectacol este permis incepand cu ora 19.00.

Bucuresti, 2 martie – Trupele autohtone L.O.S.T., Godmode si Snapjaw au fost alese sa deschida show-ul unui grup de calibru pe actuala scena rock mondiala – In Flames. Suedezii vor concerta luni, 30 martie, la Arenele Romane, iar accesul in Arene este permis incepand cu ora 19.00. Deschiderea se va face de la ora 19.15, cu grupul clujean Godmode, apoi vor urca pe scena bucurestenii Snapjaw, urmati de L.O.S.T.

Un eveniment organizat de Events

sursa: http://www.rockarolla.xtremeweb.ro/portret.php?stare=2&ID=26&portret=1

~ by arianrod on March 25, 2009.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: