In Flames – Show suedez la Arenele Romane

donisart-297 Si iata ca unul dintre cele mai    asteptate concerte de metal pentru 2009 s-a si consumat. Cu toate ca au intarziat cativa ani buni, suedezii de la In Flames au bifat si Romania pe harta celui mai nou turneu al trupei.

Responsabili cu prezenta In Flames in premiera in Romania sunt cei la Events, care au reusit sa deschida anul in forta.

30 martie 2009 Arenele Romane

Intr-o situatie destul de precara in ceea ce priveste salile, stadioanele pe care se pot tine concerte, Arenele Romane a ramas singurul spatiu decent in care se pot sustine concerte la care nr-ul participantilor nu depaseste 3000 de oameni. De altfel m-a incantat ideea ca In Flames au fost adusi la Arenele Romane, desi gandul ca de multe ori sunetul face mari probleme acolo mi-a spulberat un pic din entuziasm. Practic, aveam aproape toate ingredientele unui show bun: trupa mare, vreme buna, sonorizare si de la ei si de la noi, organizatori seriosi.

Event-ul de luni seara a inceput un pic cu stangul, intrarea in Arene facandu-se cu intarziere, insa ne-am obisnuit asa de mult cu intarzierile incat un concert la care am intra la timp ar fi un soc in masa. Si pentru ca tot vorbeam despre soc, socul cel mare a fost sa descopar ca in Arenele Romane era ridicat un cort mare si alb, care ducea mai mult a cort pentru show-uri electro (mi s-a si confirmat ulterior) decat un spatiu demn de un concert metal. Surprinderea a fost in masa, care intra casca ochii mari la cort si pasea cu o oarecare retinere inauntru. Si inauntru ce gaseam: standul Bestial Records, cateva standuri cu bere, sucuri si d’ale gurii si in capatul opus intrarii o scena micuta unde aveau sa concerteze mai marii de la In Flames. A fost explicabila alegerea unui cort avand in vedere ca luna martie nu e una ferita de ploi, insa ar fi fost decent daca poporul platitor de bilet ar fi fost anuntat. De altfel, cand organizezi un concert in cort, nu creezi spatii pentru fumat; In flames, in flames, dar nu cred ca ar fi dat bine un incendiu la Arenele Romane. Dar, trecand peste problemele organizatorice, un show bun ar fi compensat micile nepotriviri.

Cum din cele 3 trupe din deschidere: Godmode, Snapjaw si L.O.S.T. au mai ramas doar ultimele doua, Snapjaw a spart gheata dupa ora 20:00. Desi isi denumesc genul “horror metal” Snapjaw canta trash. N-as zice ca au sunat prost, avand in vedere ca pe carca lor s-a mai si reglat una-alta la sunet, insa nimic noua sub soarele metalic.

Cand tocmai ce publicul se acomodase cu Snapjaw, dupa numai 3 piese ne trezim cu multumiri din partea trupetilor. Sincer, nu mi-as fi dorit mai mult, devenise monoton, asteptarea suedezilor atingea cote maxime, insa chiar 3 piese?!

Snapjaw

Snapjaw

Snapjaw

Snapjaw

Snapjaw

Snapjaw

Dupa mult-prea-scurtul set al celor de la Snapjaw a urmat L.O.S.T., o trupa deja de calibru, care, din pacate nici ea nu a avut parte de mai mult de 4 piese (din cate am numarat eu). L.O.S.T. a venit intr-o formula pregatita de show cu Razvan de la Abigail la chitara si Klepsy de la My Shadow si Tiarra la baterie, cu care au facut un slalom printre cele mai cunoscute piese ale trupei. N-au dialogat prea mult cu publicul, timpul fiind folosit la maxim pentru cantare.

L.O.S.T.

L.O.S.T.

L.O.S.T.

L.O.S.T.

L.O.S.T.

L.O.S.T.

Aproape de ora 21:00 opening act-ul era deja rezolvat si incepea asteptarea regilor serii: In Flames. Nu prea am inteles de ce s-a ales Sigur Ros ca fundal sonor in timpul pauzei. Nimic impotriva, trupa foarte buna, insa nu prea avea a face cu ce se intampla sau urma sa se intample la Arenele Romane.

Aerul in igluul din Arene devenea irespirabil: combinatia caldura+fum nu a ajutat foarte mult, mai ales ca asteptarea s-a prelungit la aproape o jumatate de ora.In spatiul dedicat fotografilor, destul de ingust de altfel, fotografii stateau aliniati mai ceva ca la armata, orice miscare gresita putand rani pe cineva.

In Flames

In Flames

In Flames

In Flames

In Flames

In Flames

Si luminile se sting si in partea stanga a scenei il vedem pe colosul din Gothenburg, Peter Iwers pregatindu-si bass-ul. Daniel Svensson isi face ultimele reglaje la baterie. In sala publicul deja incepea sa scandeze “In Flames”. Apare si chitaristul Björn Gelotte, urmat de Anders Fridén, primit cu aplauze de public. Cu toate ca fusesem anuntati ca Jesper Strömblad nu va canta in acest concert, fiind internat la dezalcoolizare, lipsea totusi cel de-al 2-lea chitarist, cel care il inlocuia pe Jesper.

In Flames

In Flames

In Flames

In Flames

Chiar daca In Flames a cantat in varianta restransa, sonorizarea nu a sunat nici de departe cum ar fi trebuit, show-ul a fost unul la inaltimea trupei. Anders a alergat dintr-un colt in altul al scenei, a dialogat cu publicul, a “furat” o palarie de joker de la un spectator intrebandu-l “Cum poti purta asta la un show metal?!”, a facut o fotografie cu publicul folosind camera unui alt spectator din cei aproape 2000, castigand astfel simpatia celor prezenti. Chiar daca s-a simtit lipsa celei de-a doua chitare si, mai ales, absenta lui Jesper, In Flames a facut fata si vizibil au incercat sa multumeasca publicul.

Setlist: Pinball map / Delight and anders / Drifters / Colony /The hive / Cloud connected / Alias / Move through me / Only for the weak / Touch of red / Disconnected / Come clarity / Quiet place / Economic / Trigger / Take this life / My sweet shadow.

In Flames

In Flames

In Flames

In Flames

Multumim Events pentru faptul ca au reusit, chiar si dupa 19 ani sa aduca pentru prima oara In Flames in Romania.

Foto:  © Copyright Alina Vadean

Mai multe fotografii aici

Advertisements

~ by arianrod on April 6, 2009.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: