Nightwish confirmata la ARTmania 2009

Nightwish va concerta în Piața Mare din Sibiu pe 18 iulie 2009 în cadrul
ARTmania Festival ’09.

Nightwish, un nume recunoscut la nivel mondial cu 7 albume de succes și foarte multe concerte susținute pe scenele festivalurilor și a marilor arene din lume, va concerta în Piața Mare din Sibiu Sâmbătă, 18 iulie 2009, în cadrul ARTmania Festival ’09.

Finlandezii se află în turneul mondial de promovare a albumului „Dark Passion Play”. Seria de concerte a început în octombrie 2007 și se va încheia în luna septembrie a acestui an în Hartwall Arena din Helsinki. Turneul include concerte în America, Europa, Asia și Australia, iar numărul spectatorilor este de ordinul milioanelor.

Din 1996 începând și până astăzi, Nightwish și-a câștigat un public reprezentativ amator de rock și nu numai, piesele lor auzindu-se acum la radio, televiziune și online. Foarte aproape de recunoașterea internațională au fost în 2000 când au participat la calificarea pentru Eurovision cu piesa „Sleepwalker”. Juriul nu a ținut atunci cont de părerea publicului care a ales Nightwish pentru Finlanda și a plecat mai departe Nina Astrom. La șase ani de la acea rundă de calificări, Lordi, o formație tot în genul rock/heavy metal din Finlanda a câștigat finala competiției europene.

Trupa în ascensiune lansează în mai 2000 albumul „Wishmaster” clasat pe primul loc în topurile naționale și premiat cu globul de aur. „Rock Hard”, revista germană considerată un trend setter în materie de rock a decis să ofere albumului prima poziție în top pentru albumul anului 2000, înaintea producțiilor așteptate, marca Iron Maiden și Bon Jovi. Holopainen a dedicat un single la scurt timp după acest album masacrului de la liceul Columbine din America. Intitulat „The Kinslayer”, single-ul prezintă un dialog dintre Turunen și Ike Vil, vocalistul formației Babylon Whores.

„Century Child”, albumul lansat în 2002, aduce o schimbare benefică de imagine trupei prin prezența orchestrației clasice în „Bless the Child”, „Ever Dream”, „Feel For You” şi ”The Beauty of the Beast”. „Phantom of the Opera” este favorita fanilor, piesă inspirată din compoziția lui Andrew Lloyd Webber. Albumul a fost premiat cu aur și platină în Finlanda. În 2003 Nightwish realizează DVD-ul „End of Innocence”, povestea trupei în cuvintele lui Holopainen și Nevalainen.

„Nemo” a câșigat primul loc în clasamentele din Finlanda și Ungaria, a intrat în top10 din cinci țări și este considerată cea mai bună piesă a formației, apărută pe albumul „Once” în iunie 2004. Pe „Once”, nouă din unsprezece piese sunt acompaniate de London Session Orchestra. Cu trei discuri de platină în Finlanda și unul în Germania, aur în Suedia, Grecia, Norvegia și Ungaria, „Once” a generat ascensiunea rapidă a trupei pe culmile succesului.
Albumul s-a bucurat de aprecierile criticilor și a fost promovat intrun turneu mondial de mare amploare, chiar și un concert susținut în deschiderea Campionatului Mondial de Gimnastică din 2005 de la Helsinki. Piesa „Wish I Had an Angel” a fost inclusă în coloana sonoră a filmului „Alone in the Dark”. Un milion de exemplare „Once” s-au vândut în 2005.

La sfârșitul anului 2005, Nightwish își concediază solista după concertul din Hartwall Areena, în Helsinki. Tot ce avea trupa de spus a fost scris într-o scrisoare deschisă înmânată Tarjei de către Tuomas după concert și publicată în mass media. Ultimul concert susținut în vechea formulă a fost înregistrat și distribuit pe DVD-ul live „End of an Era”, produs în iunie 2006 și premiat în mai multe țări.

În 15 septembrie 2006 trupa intră în studio pentru înregistrarea albumului „Dark Passion Play”, începând cu toate instrumentele, mai puțin vocea feminină. Din martie 2006 trupa primea demo-uri pentru preselecția solistelor, urmând ca în mai 2007 să fie anunțată noua solistă a trupei, suedeza Anette Olzon. Prima piesă și primul single de pe noul album cu Anette la voce a fost “Eva”, piesă vândută exclusiv în scopuri caritabile pe situl formației. „Dark Passion Play” a fost înregistrat în Abbey Road Studios din Londra alături de London Philharmonic Orchestra și Metro Voices Choir.

Nightwish nu a dezamagit, iar „Dark Passion Play” este în acest moment unul dintre cele mai de succes albume cu peste două milioane de exemplare distribuite. Show-ul spectaculos și productia costisitoare din spate au facut ca turneul de promovare să înregistreze numeroase concerte desfășurate cu casa închisă. La acest moment Nightwish este una dintre cele mai apreciate trupe din Europa și de peste ocean pentru prestațiile sale live.

Anul trecut, mai exact în 15 februarie, Nightwish câștiga premiul ECHO la Berlin pentru categoria “Best International Group” concurând cu Foo Fighters, Kaiser Chiefs, Marilyn Manson și Within Temptation. ECHO Music Awards premiează artiștii în funcție de succesul lor comercial.

Biletele, în valoare de 110 RON pe zi și 180 RON pentru abonamente sunt disponibile în rețeaua magazinelor Diverta, precum și online, pe http://www.ticketpoint.ro, http://www.bilete.ro, http://www.blt.ro și http://www.myticket.ro. Până la 1 mai 2009, biletele și abonamentele puse în vânzare pot fi achiziționate la prețul de 90 RON pe zi și 160 RON pentru abonamente.

Festivalul ARTmania 2009 este organizat de Fundatia ARTmania în parteneriat cu Primaria Sibiu, Consiliul Local Sibiu și Consiliul Județean Sibiu.

~ by arianrod on April 9, 2009.

One Response to “Nightwish confirmata la ARTmania 2009”

  1. Si eu vreau sa imi cumpar o casa si acum ma documentez peste tot despre preturi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: