PAIN industrial-metal suedez

Peter Tagtgren este mastermind-ul din spatele trupei PAIN. Muzician si producator, Peter Tagtgren a fost cunoscut ca vocal al trupei Hypocrisy.

A colaborat cu Celtic Frost, Children of Bodom, Dimmu Borgir si Immortal, devenind unul dintre cei mai respectati muzicieni si producatori din Suedia.

Peter Tagtgren si-a inceput cariera muzicala cu Hypocrisy, trupa de death-metal unde activeaza inca in postul de vocalist si chitarist.

PAIN a venit din dorinta lui Peter de a pune bazele unui nou experiment muzical, de data aceasta mai aproape de muzica heavy-metal, nedorind sau transformarea trupei Hypocrisy.

Chiar daca este definita ca apartinand zonei industrial metal, muzica PAIN ramane o muzica experimentala, pe care insusi Tagtgren nu o poate descrie intr-un singur fel.

“Singura muzica pe care am produs-o pana la PAIN era ori black metal ori death metal si vroiam cu adevarat sa o imbunatatesc cumva; asa ca am hotarat sa incerc chestii noi si sa o trimit catre o zona mai electronica” spunea Peter.

Pentru Peter Tagtgren deschiderea spre muzica electronica i-a dat posibilitatea sa demonstreze ca nu exista limite in muzica. “Vroiam ca muzica mea sa fie diferita” declara Peter.

In 1996, sub Nuclear Blast,  apare primul album al trupei, album intitulat PAIN.

Cativa ani mai tarziu, PAIN se muta la o casa de productie suedeza, Stockholm Records, care aduce pe piata albumul Rebirth.

Nothing Remains the Same este cel de-al 3-lea album PAIN. Albumul apare in 2002, sub acelasi label suedez. De aceasta data PAIN pregateste o promovare mai masiva, din cele 14 piese ale albumului 3 beneficiaza de videoclip: Eleanor Rigby (un cover The Beatles), Just Hate Me si Shut Your Mouth.

In 2005 apare Dancing with the Dead, album apreciat de critica muzicala de specialitate.

Psalms of Extinction vine 2 ani mai tarziu, in 2007. PAIN pregateste un videoclip pentru piesa Zombie Slam, iar pentru inregistrarea acestui album, Peter Tagtgren aduna muzicieni importanti din zona metal.

Mikkey Dee (Motorhead, King Diamond), Alexi Laiho (Children of Bodom) si Peter Iwers (In Flames) inregistreaza alaturi de PAIN.

2008 aduce un nou album PAIN: Cynic Paradise, album distribuit de aceasta data de Nuclear Blast. Pentru doua dintre piesele de pe album – Follow Me si Feed Us – Peter Tagtgren o invita pe solista trupei Nightwish, Anette Olzon. Despre album, Tagtgren afirma ca are influente din Rammstein si Depeche Mode, chiar daca dintotdeauna si-ar fi dorit o muzica cu forta AC/DC si spiritul Pantera.

“Nu exista niciun fel de noroc in lumea PAIN, trebuie sa munceasc pentru tot. Imi place treaba asta. Inseamna ca nu pot niciodata sa ma relaxez. Sunt intotdeauna pe muchie si este cel mai bun loc unde poti sta.” – Peter Tagtgren

ARTmania Festival prezinta in premiera nationala “Pain” in Piata Mare din Sibiu in ziua de sambata, 18 iulie 2009.

Biletele, in valoare de 110 RON pe zi si 180 RON pentru abonamente, sunt disponibile in reteaua magazinelor Diverta si Germanos , precum si online pe www.ticketpoint.ro, www.bilete.rowww.blt.ro, www.eventim.ro si www.myticket.ro.

mai multe detalii la www.artmaniafestival.ro

Advertisements

~ by arianrod on June 26, 2009.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: