My Dying Bride – Their Living Stories

Povestea incepe in vara anului 1990, cand Andrew Craighan(chitara), Aaron Stainthorpe (vocal), Calvin Robertshaw (chitara) si Rick Miah (tobe) au format trupa My Dying Bride.

Aceasta face parte din curentul Doom metal din acea perioada, alaturi de Anathema si Paradise Lost.

Dupa numai 6 luni de inregistrari, trupa debuteaza cu demo-ul Towards the Sinister, urmand single-ul God Is Alone, inregistrat la o casa de discuri franceza, numita Listenable.

Single-ul a fost un succes, urmand ca My Dying Bride sa lanseze primul lor EP, Symphonaire Infernus Et Spera Empyrium, la casa de discuri britanica, Peaceville.

Copyright - MyDyingBride.org

Copyright - MyDyingBride.org

Urmeaza o serie de concerte in Marea Britanie si in alte tari din Europa, care au fost de un real succes. My Dying Bride a reusit sa se deosebeasca de alte trupe prin folosirea sunetelor grave de vioara si pian, fiind meritul noului memmbru al formatiei, Martin Powell.

In 1993 lanseaza albumul Turn Loose The Swans, urmat de un turneu si de lansarea unui alt EP I Am the Bloody Earth, in anul 1994.

Anul 1995 le aduce alte succese atat prin lansarea albumului The Angel And The Dark River, a compilatiei numita Trinity, care reuneste primele 3 EP-uri, cat si datorita turneului de 3 luni in care au cantat pe scena alaturi de Iron Maiden, castigand astfel si mai multi fani.

Pentru ca talentul nu ii paraseste, ia nastere al 4-lea album, Like Gods of the Sun, in 1996, continuand stilul albumului anterior, se pregatesc de un alt turneu, de data aceasta cu trupa Cathedral, urmand ca in anul 1997 sa cante in turneu alaturi de Sentenced. Anul 1997 este unul important, trupa depasind granitele Europei, cantand pentru prima data in SUA.

Copyright - MyDyingBride.org

Copyright - MyDyingBride.org

Rick paraseste trupa, in locul lui venind Bill Law, cu care inregistreaza un nou album, cu un sound mai diferit, numit 34.788%… Complete. Este bine primit de critici, insa fanii My Dying Bride au nevoie de ceva timp pentru a se acomoda cu acest album, cu un stil muzical mai experimental, diferit de albumele anterioare. Urmatorul membru care pleaca este Martin.

Dupa modificarile aparute in cadrul formatiei, ascultatorii sunt uimiti de rapiditatea cu care My Dying Bride isi revine, lansand al 6lea album, Light At The End Of The World, in anul 1999, care reaminteste de vechiul sound al trupei, insa cu o alta perspectiva. La scurt timp dupa ce albumul este finalizat, chitaristul Hamish Glencross ii ia locul lui Calvin, care parasise trupa dupa inregistrarea albumului 34.788% Complete.

Urmeaza turneul de promovare al albumului, iar in 2000 My Dying Bride se pregateste pentru un nou album, dar si pentru lansarea a 2 CD-uri, care contin piese rare, piese live, demo-uri, cat si videoclipuri. Primul CD, intitulat Meisterwerk I este lansat in octombrie, iar al doilea Meisterwerk II, in ianuarie 2001.

Copyright - MyDyingBride.org

Copyright - MyDyingBride.org

In vara anului 2001, membrii trupei se pregatesc de inregistrarea unul alt album, The Dreadful Hours, care reuseste sa surprinda din nou si sa reaminteasca faptul ca My Dying Bride sunt “parintii” genului Doom metal.

Incurajati de noul material, in aprilie 2002 lanseaza DVD-ul numit MDB/Peaceville, urmat de primul lor CD live- The Voice Of The Wretched.

Sarah Stanton se alatura trupei si, in 2003, se pregatesc pentru al 8lea album- Songs Of Darkness, Words of Light, lansat in martie, 2004, album promovat la diferite concerte si festivaluri din Europa. De asemenea, realizeaza videoclipul pentru piesa Prize Of Beauty, urmat de The Blue Lotus si de realizarea unui box-set care contine 29 de piese.

In septembrie 2005, apare al doilea DVD, numit Sinamorata, care contine un concert live.

Un an mai tarziu, My Dying Bride inregistreaza A Line of Deathless Kings, la tobe avandu-l pe John Bennett, membru al trupei The Prophecy. Albumul este lansat in toamna aceluiasi an.

In 2007 basistul Adrian Jackson si tobosarul John Bennett parasesc trupa, fiind inlocuiti de Lena Abé si Dan Mullins.

Anul 2008 ii surprinde inregistrand An Ode to Woe, care contine un CD cu piese live si un DVD cu un concert al formatiei, din primavara anului 2007, la Amsterdam. Tot in 2008, Paradise Lost pregatesc doua concerte la Paris si Londra pentru a celebra cei 20 de ani de activitate muzicala. Invitatii sunt Anathema si My Dying Bride.

For Lies I Sire este gata in martie 2009, trupa o are ca membra pe Katie Stone, care o inlocuieste pe Sarah Stanton. In iunie Katie paraseste trupa.

Albumul este o continuare, in acelasi registru, a povestii inceputa cu 19 ani in urma… Si nu se vor opri aici.

sursa: RockaRolla

—————————————————————————

ARTmania Festival prezinta My Dying Bride in Piata Mare din Sibiu in ziua de vineri, 17 iulie 2009.

Biletele, in valoare de 110 RON pe zi si 180 RON pentru abonamente, sunt disponibile in reteaua magazinelor Diverta si Germanos , precum si online pe www.ticketpoint.ro, www.bilete.rowww.blt.ro, www.eventim.ro si www.myticket.ro.

mai multe detalii la www.artmaniafestival.ro

Advertisements

~ by arianrod on July 2, 2009.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: