TRADITIONAL SOUNDSCAPES EVENING: Din Brad si Irfan la Brasov in 2010

Kogaionon & DonisArt prezinta:

TRADITIONAL SOUNDSCAPES EVENING

În urma cu un an, Negru, bateristul trupei timişorene Black Metal NEGURA BUNGET, anunţa înfiinţarea unui proiect experimental denumit DIN BRAD. Abordarea stilistică este mai greu de descris deoarece muzica lui Negru nu se încadrează în clişeele clasice, ci mai degrabă mixează şi re-interpretează într-un mod personal influenţe tradiţionale romaneşti, atât muzicale cât şi spirituale. Este un concept deosebit, ce se bazează pe virtuozitate, trăire şi atmosferă, dar şi pe vizual, imagistica  şi simbolistica având rolul lor bine definit.

Deoarece în primăvara viitoare label-ul german Prophecy Productions / Auerbach Tonträger va edita primul album DIN BRAD, intitulat „Dor”, trupa s-a decis să-şi lanseze oficial aceste compoziţii printr-o Seară Specială în Brasov, în selecta sala de teatru Reduta.

Similitudini conceptuale muzicale cu DIN BRAD se găsesc şi în IRFAN, o trupă genială care, în doar 8 ani de existenta, a reuşit să realizeze doua albume deosebite (“Irfan”, 2003 şi “Seraphim”, 2007), să concerteze în peste 20 de tari şi să fie catalogată ca replica perfectă la DEAD CAN DANCE. Muzicienii bulgari (KAYNO YESNO SLONCE, OM, ZARATHUSTRA) au cântat la toate festivalurile importante din Europa iar de câteva luni au început să lucreze la un nou material, ce se doreşte a fi gata până în vara următoare. IRFAN cânta acum în formula completă, vocalista Denitza Seraphimova întorcându-se în trupa după o pauză de 3 ani, noile compoziţii având o dinamica incredibila. Cu influente orientale, bizantine, persane, indiene dar şi din timpurile medievale ale Europei occidentale sau reverberaţiile balcanice, IRFAN degaja o aura Ethereal Wave incredibilă pe scenă, sacralitatea muzicală rezultată aruncându-ne uşor în atmosfera creată de Lisa Gerrard & Brendan Perry!!! Voci feminine năucitoare, coruri bărbăteşti cu atingeri religioase, instrumente tradiţionale multiple, percuţie fascinanta… totul suna mistic!

Traditional Soundscapes Evening îşi propune să promoveze o alta abordare a muzicii underground de calitate, fără bariere stilistice sau doctrinare, invitând în seara de 17 aprilie, dupa orele 19.00, la Brasov, pe toţi cei ce vor să vadă şi altceva: de la DEAD CAND DANCE, ARCANA, RAJNA, ATARAXIA, FAUN, QNTAL sau Loreena McKennitt şi pana la TENHI, NEUN WELTEN, ORPLID sau HEKATE…

a3_dinbrad-irfan_100k_510x718

Pretul unui bilet este de 40 lei.

Acestea se pot cumpara din Reteaua Diverta,  http://www.ticketpoint.ro, http://www.letsrock.ro/bestial (Titus), http://www.beautyofpain.ro sau la intrare, in seara evenimentului.

Informaţii găsiţi mai jos:

www.myspace.com/dinbrad

www.myspace.com/irfantheband

…underground will never die!

www.kogaionon.com

www.donisart.ro

Advertisements

~ by arianrod on October 9, 2009.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: