Of the Wand and the Moon – neo-folk danez

Kim Larsen este un muzician cunoscut in lumea neo-folk. Unii il stiu pe Kim din trupa daneza de doom-metal Saturnus, unde a activat intre 1995 si 1999, altii l-au cunoscut mai tarziu prin proiectul neo-folk Of the Wand and the Moon.

Dupa ce in ’99 se desparte de Saturnus, Larsen pune bazele unui proiect muzical nou, foarte diferit de Saturnus. Asa se naste formatia neo-folk Of the Wand and the Moon; termenul “formatie” este un pic extrapolat, gandindu-ne ca Of the Wand and the Moon = Kim Larsen, Kim fiind singurul membru al “formatiei”.

Kim Larsen

 

 

Nighttime Nightrhymes este albumul de debut, lansat chiar in anul infiintarii Of the Wand and the Moon. Explorand elemente folclorice anglo-saxone, albumul Nighttime Nightrhymes este punctul de plecare in muzica Of the Wand and the Moon.

Doi ani mai tarziu, in 2001, apare : Emptiness :Emptines :Emptiness, care vine care o confirmare a faptului ca Of the Wand and the Moon nu este un proiect temporar, aparut peste noapte, ca o refulare in urma despartirii lui Kim de Saturnus. Tot in 2001 formatia sustine primele concerte live.

In 2003 apare unul dintre cele mai importante albume ale trupei si un album reprezentativ in lumea neo-folk. Lucifer este un album conceptual, o combinatie de instrumente: chitara acustica, bass, keyboards, violoncel, flaut, cymbal.

Kim Larsen

 

Albumul Sonnenheim apare in 2005, un album ce cauta prin paganismul german si un material primit foarte bine de ascultatorii de neo-folk. Sonnenheim aduce o viziune mai optimista, la nivel instrumental Larsen folosind si instrumente orientale. Sonnenheim poate fi pasul catre albumul ce urmeaza: Solanaceae, un album neo-folk, experimental, psihedelic. Solanaceae este lansat in 2009, prin labelul Heidrunar Myrkrunar.

In 2009 Kogaionon si DonisArt aduc Of the Wand and the Moon pentru prima oara in Romania. Trupa daneza va canta alaturi de Ordo Rosarius Equilibrio, Triarii, Spiritual Front, Cascadeur, Rome si TriORE intr-un concert-maraton in Bucuresti.

Dark Bombastic Evening are loc pe 12 decembrie 2009 la Silver Church, in Bucuresti.

Pretul biletului: 85 RON

————————————————

3 saptamani ramase pana la Dark Bombastic Evening

Cronica de album: Of the Wand and the Moon – Lucifer

~ by arianrod on November 23, 2009.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: