Spiritual Front – Armageddon Gigolo – Album review

Spiritual Front este o trupa care are un cuvant de spus in muzica underground. Incadrandu-se ca gen muzical intre Neo-folk si Nihilist Suicide Pop, sunt o dovada vie ca si italienii pot crea muzica de calitate.

Albumul Armageddon Gigolo este unul dintre cele mai reusite, cu un sound melancolic pe alocuri, sample-uri de jazz, ritmuri de bossanova si samba, elemente din muzica genialului Ennio Morricone, la care se adauga intensitatea versurilor lui Simone Salvatori si vocea lui puternica. Bineinteles, totul are o tenta erotica, explicita chiar, fiind unul dintre subiectele principale ale muzicii celor de la Spiritual Front.

Albumul debuteaza cu ” Slave”, cantata intr-un mod foarte ludic, care trateaza subiectul sclaviei, indiferent de forma acesteia, “to the money that burn my hands”, “to the light that gives a face to weakness” , “to my childhood and my hidden fears”.

“Love through vaseline” este o piesa foarte “Suicide Pop”, implicand un subiect care este inca tabu, homosexalitatea; piesa creata ca o declaratie de dragoste (si nu numai)  adresata persoanei iubite, nelipsind versurile explicite. Mesajul transmis in general de Spiritual Front este acela ca sexul este ceva firesc, natural, indiferent ca vorbim despre masturbare, heterosexualitate sau homosexualitate.

“Jesus died in Las Vegas” este una dintre piesele-reper ale acestui album; cu elemente de pian, chitara si, nu in ultimul rand, vocea captivanta a lui Simone. Ultimul vers al piesei, “Nothing is more contagious than sin” este repetat in mod obsesiv , enuntandu-l ca fiind un adevar general valabil.

Talentul muzical al lui Simone se reflecta atat in versurile scrise de acesta, dar si in capacitatea lui vocala, abordand pe acest album doua stiluri diferite de a canta, unul ludic, altul profund, apropiat de un stil dark. Aceste alternante sunt prezente in ” I Walk The (Dead)Line” ,”My Kingdom For A Horse” si “Cruisin’ “.

Penultima piesa, “No Kisses On The Mouth” are la baza faptul ca sarutul este un act intim, mult mai intim decat cel sexual.

Ultima si cea mai scurta piesa de pe album, “Redemption or myself”, are o linie melodica foarte simpla, fundalul fiind asigurat de versurile “Jimmy run / Mary run” la care se adauga vocea captivanta a lui Simone, sound-ul avand tente obsesive.

Un album foarte bine realizat, cu amestecuri erotice, ludice, dar si grave, un album care arata complexitatea muzicii Spiritual Front. Un album care merita ascultat, de la prima pana la ultima piesa.

Ana Onici

Advertisements

~ by arianrod on November 25, 2009.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: