Rome – Flowers from Exile – Album Review

Rome a luat nastere in ultima luna a anului 2005, in Luxembourg, la initiativa lui Jerome Reuter. Trupa combina stiluri muzicale precum dark ambient, apocalyptic folk, acoustic rock, martial industrial, la care se adauga talentul lui Jerome pentru povestile in versuri, vocea lui grava si intensa, cat si talentul lui Patrick Damiani.

Dupa o traiectorie in care au stiut sa convinga oamenii ca pot face muzica , au ajuns la crearea celui de-al patrulea album, “Flowers From Exile”.

Poate ca i-au uimit pe cei care ii ascultau inainte. Noul lor album este diferit fata de precedentele, marcand o noua etapa in creatia muzicala Rome si  bazandu-se pe simplitate, o simplitate la care putini artisti reusesc sa ajunga.

Albumul contine 12 piese, inregistrate in studioul lui Patrik Damiani si reuseste, pe langa un sound excelent, sa combine o varietate de influente, chitara clasica, vioara, sunete din natura sau ritmuri de flamenco. Majoritatea textelor sunt in engleza, insa exista si versuri in limbile spaniola, germana si romana, sper surprinderea multora. Piesele sunt diferite; nu veti gasi elemente comune. Ceea ce le leaga este, in primul rand vocea lui Jerome, combinatia de Leonard Cohen, Nick Cave si Tom Waits, o voce care transmite emotie, gravitate si intensitate. Aceste piese au puterea de a te desprinde de lumea inconjuratoare. Sunt povesti despre singuratatea soldatilor, nostalgia revolutionarilor, care evoca amintiri ale unui trecut indepartat sau dorinta de a lupta pentru o cauza.

Este o creatie foarte reusita si, cu siguranta, a creat controverse in randul ascultatorilor care credeau ca va suna ca celelalte albume, insa cei de la Rome si-au asumat trecerea la o alta etapa, din perspective structurala, interpretative si simbolistica, avand posibilitatea sa impresioneze si alt fel de public.

Este unul dintre cele mai reusite albume ale anului. Sunt la a “n”-a ascultare a lui si inca ma surprinde, inca descopar elemente noi, interpretari noi. A fost creat de oameni care s-au dedicat total pentru asta si se simte in fiecare nota muzicala, in fiecare cuvant rostit. “Come here / Lower your eyes / And surrender

Ana Onici

 

—————————————

Eveniment: Dark Bombastic Evening

Trupe Participante: Spiritual Front, Rome, Ordo Rosarius Equilibrio, TriORE, Triarii, Of the Wand and the Moon, Cascadeur

Organizatori: Kogaionon si DonisArt, www.kogaionon.com, www.donisart.ro

Locatie: THE SILVER CHURCH CLUB, www.tscarena.ro/tsca/

Bilete: Magazinele Diverta, www.ticketpoint.ro

Pret bilet: 85 lei

Alte detalii/Contact: kogaiononmagazine@gmail.com.

Advertisements

~ by arianrod on November 27, 2009.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: