Agalloch – Ashes Against the Grain Review

Agalloch a luat nastere in 1996, in Portland, Oregon, avandu-i componenti pe John Haughm si Shane Breyer. Li s-a alaturat Don Anderson si au lansat primul lor demo, From Whitch of This Oak, avand influente puternice de Black Metal. La scurt timp, Jason William Walton devine basistul celor de la Agalloch.

Desi atinge  genuri precum Black Metal, Doom Metal si Death Metal, Agalloch se caracterizeaza ca fiind o trupa experimentala, care a reusit sa insereze armonios elemente de Dark Folk, Post Rock, Industrial/Ambient.

Ne-au surprins, in vara anului 2006, cu Ashes Against the Grain, o prelungire a albumului anterior, The Mantle, lansat in anul 2002. Este alcatuit din 8 piese, invaluite in  sentimente de depresie, singuratate si introvertire. Acestea se simt inca de la inceput, cu Limbs, o creatie complexa care incepe in forta cu sound-uri post rock pentru a  culmina cu riff-uri de melodic black metal. Urmeaza Falling Snow, in care predomina ritmul melancolic de chitara si sunetul puternic al tobelor, avand un sound mai clar din punct de vedere vocal. Este ceva mai optimista, o oda a tacerii, care, in 9 minute, te urca si te coboara. This White Mountain on Which You Will Die are un sound minimalist, un minut de repaos instrumental, care ajuta sa se faca trecerea la urmatorul track, Fire Above, Ice Below, o balada metal care vibreaza prin sentimentul de tristete pe care-l raspandeste. Not Unlike the Waves este o parte importanta a intregului, compusa din elemente folk, pasaje acustice de chitara, printre care se intrepatrunde tonul melodios al vocii lui John Haughm. Our Fortress Is Burning, trilogia de la final, este mai apropiata de genul post rock fata de celelalte piese ale albumului. Prima parte are o linie melodica deprimanta, ce se continua in urmatorul track, Bloodbirds, dominat de ritmuri armonioase de chitara, relevand prin strigatul de la final, sentimente de disperare. The Grain nu urmeaza aceeasi linie ca celelalte, fiind o alta constructie minimalista si experimentala.

Creatie complexa, imbinand numeroase stiluri muzicale,  Ashes Against the Grain  demonstreaza unicitatea si maturitatea la care au ajuns membrii de la Agalloch.

Ana Onici

—————————————————-

ELITE DARK METAL EVENING I&II

20.03.2010

Brasov – SOLD OUT

Centrul Cultural Reduta

Agallogh

pretul biletului: 30 RON

———————————————-

21.03.2010

Bucuresti

The Silver Church

Agalloch si Alcest

pretul biletului: 45 RON

——————————————

https://arianrod.wordpress.com/2009/10/08/elite-dark-metal-evening-agalloch-la-brasov-si-bucuresti/

http://www.kogaionon.com

~ by arianrod on March 7, 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: