Steven Tyler – Cum sa fii Rock Star – Portret

Desi a depasit varsta de 60 de ani, Steven Tyler (Aerosmith) ramane unul dintre cele mai cunoscute rockstar-uri. Nascut pe 26 martie 1948 in New York, si-a abandonat repede numele sau real, Stephen Victor Tallarico, devenind simplu, Steven Tyler.

Steven Tyler provine dintr-o familie cu inclinatii muzicale, tatal sau fiind profesor de muzica. Desi a cantat o perioada la tobe, a trecut rapid in pozitia de vocalist.

La sfarsitul anilor ’60 s-a mutat in Boston, unde i-a intalnit pe cei alaturi de care urma sa formeze trupa Aerosmith. In acea perioada i-a intalnit pe chitaristul Joe Perry si pe bassistul Tom Hamilton, care activau in trupe locale din zona New Hampshire. S-au alaturat chitaristul Ray Tabano (inlocuit mai tarziu de Brad Whitford) si bateristul Joey Kramer. Primul concert sub numele de ‘AEROSMITH’ a avut loc in 1970.

In 1972 Aerosmith semneaza cu Columbia Records. Un an mai tarziu este lansat albumul de debut, Aerosmith. Primul single extras, ‘Dream On’ s-a bucurat de un success modest. Aerosmith trece printr-o perioada in care presa de specialitate compara trupa cu the Rolling Stones, gasind asemanatoare atat sound-ul bluesy al muzicii lor, cat si asemanarea fizica intre Steve Tyler si Mick Jagger.

Totusi, cel de-al 3-lea album, ‘Toys in the Attic’ a adus ceva mai mult succes trupei. ‘Sweet Emotion’ si ‘Walk This Way’ sunt doar doua dintre piesele care au urcat rapid in topurile de specialitate.

Un an mai tarziu, in 1976, a aparut albumul ‘Rocks’, care a adus cu sine si schimbari importante in trupa. Joe Perry si Brad Whitford hotarasc sa paraseasca trupa, in timp ce Steve Tyler manifesta primele semne majore ale dependentei de droguri.

Desi a incercat sa mentina trupa pe linia de plutire, aducand membrii noi, problemele sale personale au influentat negativ cariera sa muzicala.

La mijlocul anilor ’80, dupa un intens program de reabilitare, Tyler a reformat trupa Aerosmith alaturi de membrii fondatori.

In 1987 este lansat ‘Permanent Vacation’, cu hit-urile ‘Dude (Looks like a Lady)’ si ‘Rag Doll’. Trupa devine mai comerciala si in 1989 apare ‘Pump’, cu ‘Love in an Elevator’ si ‘Jamie’s Got a Gun’, piese care deschid drumul catre Mtv si aduc o noua generatie de fani.

Adevaratul succes vine in 1993 cand este lansat albumul ‘Get a Grip’, cu single-urile ‘Livin’ on the Edge’, ‘Cryin’ si ‘Crazy’. Ultimele albume se vand din ce in ce mai bine, iar trupa este solicitata sa sustina concerte live peste tot in lume.

In 2006 Steven Tyler sufera o operatie la gat, operatie care ar fi putut insemna sfarsitul carierei de muzician. Din fericire procedura s-a finalizat cu success, insa Aerosmith a fost nevoita sa anuleze jumatate din turneul din America de Nord din acel an. Tot in 2006 Steve Tyler este tratat de hepatita C, o boala a ficatului.

Nici viata personala a lui Steve Tyler nu a fost una anosta. Steven are 4 copii si nenumarate relatii si casnicii. In 1976, dupa relatia cu modelul Bebe Buell, s-a nascut prima sa fiica, Liv Tyler. Se casatoreste apoi cu un alt model, Cyrinda Foxe, de care se desparte in 1988. In urma acestui mariaj a rezultat o noua fiica, Mia Tyler, model la randul ei. Tot in 1988 se casatoreste cu Teresa Barrick, cu care are doi copii: Chelsea si Taj Monroe. Cei doi soti se despart in 2005.

Desi in ultimii ani au existat zvonuri conform carora Steven Tyler s-ar fi despartit de Aerosmith, acestia au infirmat zvonurile si au anuntat un nou turneu pentru 2010.

—————————————————————————————-

Events prezinta cea mai mare trupa de rock & roll a Americii, intr-un concert in premiera in Romania. Aerosmith canta pe 18 iunie in Bucuresti, la Romexpo, in cadrul turneului lor european din 2010 „Cocked, Locked, Ready to Rock!”.

Biletele la pretul de 140 RON – Gazon B, 190 RON – Gazon A, 330 RON – Golden Ring si 590 RON – tribuna (locuri pe scaune) pot fi achizitionate  prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti, Humanitas) si online pe www.eventim.ro. Biletele vor putea fi achizitionate si in trei rate lunare, doar prin Card Avantaj, la sediul Eventim din str. Grigore Alexandrescu nr. 56.

Advertisements

~ by arianrod on May 8, 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: