Sonisphere Romania – Ziua 1

Iata ca tocmai ce s-a pus punct celui mai mare festival de metal care a avut loc vreodata in Romania. Pentru Sonisphere Romania 2010, fanii genului trebuie sa multumeasca D&D East Entertainment, Tuborg si lui Marcel Avram. Ei sunt cei care au pus cap la cap tot ceea ce ati vazut si ascultat la Romexpo intre 25 si 27 iunie 2010.

Cu un line-up cum rar intalnesti la un festival, Sonisphere a adunat aproximativ 30.000 de oameni pe seara.

Ziua 1

Israelienii de la Orphaned Land sunt cei care au deschis Sonisphere Romania, cu un concert de 45 de minute. Chiar daca nu sunt pe genul headlinerilor serii, doom/progressive metal-ul cu puternice elemente folclorice orientale marca Orphaned Land le-a adus israelienilor noi fani la Sonisphere Romania.

Cu o aparitie ‘mesianica”, despre care Kobi Farhi a tinut sa precizeze in deschidere “I’m not Jesus from Nazareth, I’m Kobi and I come from Tel Aviv!”, cei 5 muzicieni au oferit cel mai bun opening act al festivalului.

Credit Foto: Petru Groza

Dupa o jumatate de ora de pauza a urcat pe scena Paradise Lost, trupa de la care asteptam mult mai mult, insa, independent de ei, englezii au avut parte de cel mai prost sunet din intregul festival.

Dintre piesele din setlist amintesc cateva: Erased, As I Die, Faith Divides Us – Death Unites Us, Say Just Words. Pe scurt, Paradise Lost a fost cea mai ghinionista trupa din toate cele participante la Sonisphere Romania.


Credit Foto: Petru Groza

Volbeat a fost o mare descoperire pentru multi. De o charisma incredibila, danezii au facut slalom printre piesele lor si cover-uri. Timp de 45 de minute au topait pe scena, au urlat, au vorbit cu publicul. Si in cazul lor au existat multe search-uri pe internet dupa prima zi de festival. Heavy-metal, alternative, rockabilly, toate puse intr-un bol din care s-a extras Volbeat.

N-a fost rau deloc, ba chiar o trupa foarte buna pentru incalzire.

Din setlist: The Human Instrument, Sad Man’s Tongue, I Only Want To Be With You (cover Dusty Springfield), A New Day, Still Counting.

Credit Foto: Petru Groza

Dupa o alta pauza de 30 de minute au urmat pe scena cei de la Manowar. N-am sa pot spune mare lucru despre ei. Nu mi-au placut niciodata: nici ca muzica, nici ca versuri, nici ca aparitie (mai ales ca aparitie), nici ca interpretare. Inteleg ca au foarte multi fani dezamagiti de faptul ca Manowar nu a fost headliner-ul zilei, dar prea multe razboaie, ciocane, metale si glume nesarate ar fi incheiat monoton prima seara.

Aceeasi scenografie ca la orice concert Manowar, aceleasi glumite, acelasi truc ridicol prin care DeMaio si-a aratat ‘cunostintele de lb. romana’.

Din setlist: Kings of Metal, Warriors of The World United, Heaven & Hell (in memoria lui Ronnie James Dio), Black Wind, Fire and Steel.

Credit Foto: Petru Groza

Marea surpriza a serii a fost concertul Accept. Spre rusinea multora (inclusiv a mea), nu aveam idee ca Accept mai activeaza. Ei bine, Accept inca exista si canta acelasi heavy-metal german ca in anii ’70, trupa reusind sa duca in spate un concert de aproape 2 ore, printre rafale de ploaie si nemultumitii fani Manowar, care paraseau parcarea de la Romexpo.

Credit Foto: Petru Groza

~ by arianrod on June 29, 2010.

2 Responses to “Sonisphere Romania – Ziua 1”

  1. give me now

  2. Daca esti interesat de link-exchange astept un mail pentru detalii

Leave a comment