Sonisphere – Ziua 2

Este clar pentru toata lumea ca cea de-a 2-a zi a Sonisphere Romania a fost centrul de interes pentru zecile de mii de spectatori care au luat parte la cel mai mare festival rock organizat vreodata in tara.

Cliseistic, dar adevarat, 26 iunie a fost ziua cand s-a scris istoria rock-ului la Bucuresti. Nu sunt multi cei care si-au imaginat vreodata ca vor vedea The Big Four (Anthrax, Megadeth, Slayer si Metallica) urcand pe vreo scena din Romania.

Dupa un program respectat ca la carte, la 15:15 urca pe scena prima trupa romaneasca prezenta la Sonisphere Romania, Vita de Vie. Nu va pot spune foarte multe despre concertul lor (45 minute) pentru ca nu le-am vazut locul in combinatie cu The Big Four. Cu siguranta trupetii de la Vita de Vie sunt fanii celor patru mari clasici ai metal-ului, insa nu e un argument suficient de solid pentru a plasa Vita de Vie in deschiderea ‘monsters of rock”.

Emotiile au fost de o singura parte, pe scena, de unde Adi Despot a tinut sa multumeasca publicului pentru sustinere. Adevar a grait! La ce legatura stransa este intre Vita de Vie si Megadeth (de ex.), ar fi trebuit facute si usoare plecaciuni.

Credit Foto: Petru Groza

30 de minte pauza si la 16:30 urca pe scena Anthrax. Intr-o forma de zile mari, Joey Belladonna a alergat dintr-un colt in altul al scenei, a comunicat cu publicul ca si cum s-ar fi cunoscut de o viata si ne-a oferit cel mai pur American thrash-metal.

Din setlist: Caught in a Mosh, Madhouse, Indians (piesa la care Joey a aparut pe scena cu celebrele sale pene de indian), Medusa, Metal Thrashing Mad, I Am the Law.

Credit Foto: Petru Groza

Megadeth este o trupa enervant de buna. Indiferent cat de iritant este Dave Mustaine, nu ii putem nega calitatile muzicale. Imbracat in alb, Dave Mustaine a acaparat toata atentia asupra sa si, mai mult ca sigur, bannerul pe care fanii au scris “Dave Em All” i-a gadilat ego-ul. Pe tot parcursul concertului Megadeth am vazut steagul Suediei, al Libanului (!!!), al Angliei, al Danemarcei, al Bulgariei, al Romaniei si, surprinzator, steagul UE.

Cu un setlist care a trecut prin toata discografia trupei, Megadeth a incheiat concertul cu Symphony of Destruction, insa trupa n-a putut sa plece, ci a fost chemata pentru un bis.  Au urmat  inca 15 minute cu She-Wolf si Peace Sells.

Din setlist: Holy Wars… The Punishment Due, Headcrusher, In My Darkest Hour, Hook In Mouth, Sweating Balls, Trust.

Credit Foto: Petru Groza

Slayer a urcat pe scena dupa ora 19:00. Una dintre cele mai asteptate trupe ale festivalului, Slayer a mobilizat masele, de altfel, fiind singurul concert pe parcursul caruia a fost necesara interventia agentilor de securitate BGS.

Slayer a multumit masele, a stors si ultima picatura de energie din fani.

Reveniti pe scena pentru doua bis-uri, Slayer a mai servit o portie serioasa de thrash american.

Din setlist: World Painted Blood, Jihad, Hate Worldwide, Angel of Death, Mandatory Suicide, Chemical Warfare, South of Heaven, Raining Blood

Credit Foto: Petru Groza

Headliner-ul zilei, Metallica, si-a inceput concertul de aproape 2 ore, la putin timp dupa ora 21:00.

Cu un setlist care sa multumeasca pe toata lumea, Metallica i-a multumit si pe cei mai vechi fani ai trupei, si pe pustii morti dupa Death Magnetic si pe melancolicii care au vrut sa cante si sa-si aprinda brichetele pe Nothing Else Matters.

Metallica este aici ca sa te faca sa te simti bine!” a anuntat James Hetfield, gafand la scurt timp cu celebra confuzie “Buda …Bucharest.

Si pentru asta Metallica a scos arsenalul cel mai greu: Fade to Black, Welcome Home (Sanitarium), One, Masters of Puppets, Enter Sandman, insotite de o scenografie plina de efecte pirotehnice ca la carte.

Concertul a luat sfarsit dupa ora 23:00 cu Seek & Destroy. Asa s-a incheiat “o zi in care s-a scris istoria”, dupa cum ne-a reamintit James Hetfield.

The Big Four la Bucuresti. A fost. Cine a ratat evenimentul are de ce sa regrete.

Din setlist: Creeping Death , For Whom The Bell Tolls , Fuel , Disposable Heroes, That Was Just Your Life , Cyanide , All Nightmare Long , Fight Fire With Fire, Nothing Else Matters, Hit The Lights

Credit Foto: Petru Groza

~ by arianrod on June 29, 2010.

4 Responses to “Sonisphere – Ziua 2”

  1. Felicitari pentru site. Ati castigat un cititor.

  2. a fost perfect!

  3. N-a fost chiar atat de perfect, cam multa galagie 😛

  4. O Mu00c1RIO LOPES E ESSE SARAMAGO Su00c3O UNS OTu00c1RIOS DO CARALHO. MAIS VALIS TOCAREM UMAS PUNHETAS UM AO OUTRO E SEREM ENRABADOS COM UM TRONCO CHE Click https://zhoutest.wordpress.com/

Leave a comment